”Nu vezi că nu contează că a venit USL la Putere... Pentru şpagă te leagă”. INTERCEPTĂRI. Vezi ce alţi judecători au fost convinşi să ia MITĂ

de Ondine Ghergut , 15 martie 2013
ciocan judecator

Noul şef interimar al DNA, Călin Nistor, continuă programul de combatere a corupţiei printre magistraţi al fostului şef DNA Daniel Morar, motiv de îngrijorare pentru corupţii din sistemul judiciar care sperau ca odată cu venirea USL la putere să se dea liber la corupţie, cum era pe vremea mandatelor preşedintelui Ion Iliescu.

Nu vezi că nu contează că a venit USL la Putere... Pentru şpagă te leagă” spune, în interceptări, judecătoarea Viorica Dinu de la Tribunalul Bucureşti, arestată.

Viorica Dinu judecă şi dosarul ”ICA- Dan Voiculescu” (prejudiciu 60 de milioane de euro) şi de curînd ea a amînat o lună judecarea, deşi infracţiunile de care este acuzat magnatul de presă au început să se prescrie, mai puţin infracţiunea de spălare de bani. Judecătoarea Viorica Dinu ar fi trebuit să acceleze judecarea, NU să o tergiverseze.

Reamintim că Voiculescu şi-a dat de trei ori demisia din Parlament pentru a-şi muta dosarele de la Înalta Curte, unde dosarul ICA era în faza pronunţării, la Tribunalul Bucureşti, cu scopul de a tergiversa judecarea, aşteptînd prescrierea faptelor.

Nu este de mirare că acum televiziunile şi jurnalul din curtea lui Dan Voiculescu îl atacă vehement pe seful interimar al DNA, Călin Nistor. DNA a adunat probaţiunea pentru judecătoarele şpăgare şi a obţinut arestarea judecătoarei Dinu, stricând planurile de tergiversare a dosarului ”ICA- Dan Voiculescu”.

De asta spunea Dan Voiculescu că, dacă nu controlezi Justiţia, nu deţii Puterea, sugerînd USL că trebuie să subordoneze Justiţia.

Combaterea corupţiei din sistemul judiciar este foarte importantă pentru că de ea depinde statul de drept.

Acum se încearcă subordonarea Justiţiei prin numirea unor şefi obedienţi la Parchetul General şi DNA. Odata cu subordonarea Parchetelor, se dă liber la corupţie, care şi aşa e destul de mare, potrivit radiografiei sistemului judiciar din dosarul judecătoarelor şpăgare Antonela Costache şi Viorica Dinu.

Secţiile penale de la Tribunalul Bucureşti şi Curtea de Apel, atît de uşor de corupt?

Interceptările din dosarul judecătoarelor şpăgare dezvăluie cum erau cooptaţi în reţeaua de comerţ cu dosare penale şi alţi judecători, atât de la Tribunalul Bucureşti, cît şi de la Curtea de Apel Bucureşti. S-au rulat chiar şi sute de mii de euro pentru cumpărarea acestor judecători.

De remarcat faptul că un judecător de la Înalta Curte nu a vrut să adere la reţea, refuzând să se întâlnească cu Dinu, după cum rezultă din referatul procurorilor.

Coruptia din Tribunalul Bucureşti, secţiile penale

Între numele de judecători de la Tribunalul Bucureşti ce par a fi partenerii judecătoarelor- şpăgare, sunt Ioana Cleopatra Şipoteanu ( care apare ca învinuită în referat, colegă de complet de judecată cu magistratele arestate Antonela Costache şi Viorica Dinu), Ana Otilia Bomboş, Geanina Terceanu-Teodorovici - ultimele două au admis eliberarea din arest a lui Dinel Nuţu Staicu în dosarul TRANSGAZ, în februarie anul acesta, pe motiv că expertiza nu a a constat prejudiciul de 11 milioane de euro (una din tehnicile de anulare a acuzaţiilor este dispariţia prejudiciului , iar instituţia statului nu se constituie parte civilă prejudiciată).

În referatul procurorilor se precizează despre împrejurările în care a fost eliberat Dinel Nuţu Staicu de judecătoarle Bomboş şi Terceanu, fostă Teodorovici şi anume:

Sorin Vasilescu ( grefierul-arhivar, membru al reţelei -nn) a motivat că a urmat indicaţiile primite de la Antonela Costache şi, astfel, a venit la Viorica Dinu, pentru a-i solicita sprijinul în vederea înmânării unei sume de bani către judecătorul Bomboş Ana Otilia, cu ajutorul judecătoarei Geanina Terceanu, fostă Teodorovici: „Şi mi-a zis ca să vorbim pe scurt cu dumneavoastră, să-i spuneţi lu’ doamna Teodorovici, ca să-i dau eu banu’ …[neinteligibil]… Bomboş şi ăsta... doamna Bomboş”.

Numai pentru eliberarea lui Dinel Nuţu Staicu s-au primit 150.000 de euro, or în referat sunt enumerate şi alte dosare în care judecătoarele arestate ar fi făcut trafic de influenţă şi ar fi primit bani. Calculînd sumele primite ( dosarele oamenilor de afaceri Nelu Iordache şi Ştefan Rădulescu, Stroe şi Gusti ( dsarul ”Zahărul”) precum şi de la inculpaţii din dosarele lumii interlope din clanurile Duduianu, Cămătaru şi alţii, ar fi în jur de 500.000 de euro.
 

De remarcat faptul că judecătoarea Otilia Bomboş ( care l-a eliberat pe Dinel Staicu Nuţu) judecă de patru ani dosarul LOTERIA II, unde fiica lui Dan Voiculescu, Camelia, este acuzată de manipularea pieţei de capital.

Reamintim că judecătoarea Viorica Dinu, arestată, judecă şi ea un dosar al  lui Dan Voiculescu ( dosarul ICA-prejudiciu de 60 de milioane de euro). Cuvîntul potrivit nu este ”judecă”, ci ”tergiversează”, pentru că la ultimul termen a amînat judecarea cu o lună - amînare lungă, avînd în vedere că au început prescrierile infracţiunilor în aces dosar - pe motiv că unul dintre inculpaţi nu avea avocat.

Citeşte şi Cum faceau trafic de influentă la Curtea de Apel judecătoarele arestate. Spaima de ”... DNA e termintata”!- fragment din referatul procurorilor

Corupţia de la Curtea de Apel Bucureşti-secţiile penale

Judecătorii suspectaţi de corupţie de la Curtea de Apel  ar fi minim 12 , dacă ar fi să calculăm după componenţa completelor care urmau să elibereze ( sau au eliberat)  clientela judecătoarelor arestate. La această instanţă  judecătoarele arestate au intervenit pentru patru dosare, respectiv pentru ”Mobins-Ştefan Rădulescu”, ”Nelu Iordache-ROMSTRADE”,  ”Gusti” şi ”Stroe”, iar fiecare complet e format din trei judecători. Plus că ar exista şi alţi judecători prin care s-a ajuns la membrii completelor de judecată, după cum se poate interpreta din interceptări.

Astfel, din interceptări rezultă, între altele, că judecătoarea Viorica Dinu a fost avertizată de o colegă de la Curtea de Apel Bucureşti (de unde ştia acea colegă?! Era şi ea coruptă?!) să nu se bage în dosarul lui Nelu Iordache. "Sunt foarte speriată pentru că e un dosar monitorizat din afară ( pentru că erau fonduri comunitare pentru infrastructură -nn). Ce mi-au zis ăştia de la Curte. Au zis: Nu, nu te băga(...)".

Mecanismul de corupere a judecătoarei Şipoteanu

Viorica Dinu: Să-i mai dau de aici. O să-i spun. Antoanela, Ia de aici cât crezi tu! Dă-i Ioanei (judecătoarei Şipoteanu) . Dacă ea nu vrea şi nu vrea, după asta îi spun: Uite, suma rămâne aici. Şi împărţiţi-i voi. Îi dau ei mai mult, numai să vrea şi împart eu cu Ioana mai puţin. Dacă nu s-o putea, vino mâine şi ţi-i dau, şi oricum îi iau diferenţa şi-i spun ei că sunt total 55 (...).

(...)Viorica Dinu: Băi, băi, nu vezi că nu contează că a venit USL-ul la putere... pentru şpagă te leagă.

Daniela Petre (avocata lui Dinel Staicu): E mai bine aşa, că mâine vreau să bag şi cererea pentru Iordache (omul de afaceri Nelui Iordache, patron la ROMSTRADE, arestat preventiv), că sunt pe el.

Viorica Dinu: La recurs nu ştiu, n-ai nicio şansă, pe cuvântul meu. Ştii ce se întâmplă. Sunt foarte speriată pentru că e un dosar monitorizat din afară. Ce mi-au zis ăştia de la Curte (care judecători de la Curtea de Apel Bucureşti? Atît de mare e corupţia la  Curtea de Apel Bucureşti?) . Au zis: Nu, nu te băga că nu, nu se (...)

Interceptare telefonică din 19 decembrie 2012- demonstrează influenţa judecătoarelor  arestate la Curtea de Apel Bucureşti , pentru eliberarea omului de afaceri Ştefan Rădulescu şi a complicilor săi, condamnaţi definitiv

Antonela Costache: Dacă se admite contestaţia se desfiinţează decizia din recurs. Poate delibera în .... se poate termina la CAB (Curtea de Apel Bucureşti), judecând recursul.

Viorica Dinu: Păi da, mă, că e definitivă soluţia ei. Au admis, în principiu, îi pune liberi. Aia e!
Antonela Costache: Asta e consecinţa, măi! (...)
(...)
Antonela Costache: Dar tu la cine te-ai dus, la Antoaneta (judecătoare de la Curtea de Apel, încă neidentificată de noi) pentru ăsta?

Viorica Dinu: Da! Dar a fost aşa: Vorbim cu Veronica (nu am reuşit identificarea ei)ca să intre invers.

Antonela Costache: Că mai multe societăţi nu au fost citate şi dosarul ăsta fără completul ăsta şi mai sunt şi alte complete cu care nu poţi să vorbeşti, dar poate ... pentru că acuma, deci, cu asta, cu Veronica (?), a rămas că ne dă banii.

Viorica Dinu:  Păi da, şi să încerce să le convingă.

 Interceptare telefonică din 21 decembrie 2012: o judecătoare de la Curtea de Apel  ieşită din reţea după ce a fost chemată la DNA pentru o declaraţie

Viorica Dinu ( către Antonela Costache): A fost chemată la DNA  şi e terminată. Acum câteva zile e chestia ... Mi-a zis de aia, că e speriată, că a chemat-o la DNA şi a stat patru ore să dea declaraţii ... chiar de asta nu te mai poţi atinge.

Interceptare ambientală din 21 decembrie 2012: împărţirea şpăgii

Antonela Costache: Fii atentă! Avem 15 şi 15. Eu mi-am oprit o mie. A fost 16-16, sunt 15-15. Sunt 30, i-am numărat! Şi asta nu-i tot că nu-i dau lui .... (neinteligibil, n.r.). Mie mi-a adus 35. Noi cât să ne oprim?

Viorica Dinu: Păi, cât zici tu!

Antonela Costache: Ne oprim, ne oprim ... câte două jumate, dăm 30? Că ajungea...

Viorica Dinu: Şi eu zic că ajungea. Dar să ştii că ajung.

 De ce tac asociaţiile de judecători, care ar trebui să condamne corupţia din sistem? AMR şi UNJR  au fost extrem de vocale pentru eliminarea din CSM a judecătorilor incoruptibili Cristi Dănileţ şi Alina Ghica, dar acum sunt absente din spaţiul public

Acum, nu se aud vocile asociaţiile profesionale ca Asociaţia Magistraţilor din România sau Uniunea Judecătorilor din România - unde sunteţi, doamna Natalia Roman, presedintă UNJR? Dar dvs, doamnelor Dana Gîrbovan şi Alina Lupea?-, care să condamne practicile judecătorilor corupţi.

Insă aceste organizaţii  au fost extrem de vocale pentru revocarea din CSM a judecătorilor Cristi Dănileţ şi Alina Ghica, care au apărat consecvent legalitatea.

Oare de ce voiau cele două asociaţii profesionale să subordoneze CSM puterii politice şi să elimine din sistem doi judecători incoruptibili?! Pentru ca USL să lase corupţia din Justiţie  la liber? Reamintim că prin revocarea judecătorilor Dănileţ şi Ghica, în CSM domină grupul ministrului Justiţiei Mona Pivniceru, ceea ce înseamnă că CSM a fost subordonat puterii politice. 

Acum, se duc lupte subterane, coordonate de ministrul Justiţiei Mona Pivniceru şi de cele două organizaţii profesionale de judecători şi procurori, pentru a se numi obedienţi la  conducerea DNA şi  Parchetului General şi pentru a-i anihila pe procurorii care fac dosare de corupţie, de spălări de bani. 

De aceea procurorul sef interimar DNA Călin Nistor,  ca şi interimarul de la Parchetul General, Daniel Morar sau procurorii Lucian Papici ( şef secţie DNA), Mariana Alexandru , Doru Ţuluş( sef secţie DNA) , Vasile Doană, Marius Iacob ( adjunct la Parchetul General)  sunt atacaţi virulent de presa aservită USL şi unor grupuri de interese oculte. Activitate acestor procurori cu multe rechizitorii şi cu multe condamnări obţinute în instante  trebuie  decredibilizată pentru a-i schimba şi, astfel, a-i salva de puşcărie pe politicienii şi magistraţii cu dosare penale.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design