Şoferul care a plonjat, sâmbătă, cu maşina în Dunăre avea permis de conducere de doar şapte luni. Familia este, în continuare, căutată

de Iulia Iancu , 08 octombrie 2017 - stire actualizata la ora 18:44, 08 octombrie 2017
Şoferul care a plonjat, sâmbătă, cu maşina în Dunăre avea permis de conducere de doar şapte luni. Familia este, în continuare, căutată

UPDATE 17.00: Scafandrii au reuşit, duminică după-amiază, să scoată autoturismul la suprafaţă, însă în interiorul acestuia nu se afla nicio persoană. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Caraş- Severin, Elena Târlă, scafandrii au identificat maşina care a plonjat sâmbătă în Dunăre şi au reuşit să o scoată la suprafaţă.

”Au reuşit să scoată autoturismul din apă, însă în interior nu se află nicio persoană”, a declarta Elena Târlă.

Scafandrii continuă căutările celor patru dispăruţi.


Echipajele de scafandri din Mehedinți și Arad caută, în continuare, patru persoane, doi soți și copiii lor, aflate într-o mașină care a căzut, sâmbătă, în ews.ro.Dunăre, în Caraş-Severin. Şoferul autoturismului, care a reuşit să iasă singur din apă, avea permis de conducere de şapte luni, potrivit News.ro.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Caraş- Severin, Cecilia Dăneţ a declarat, duminică, pentru News.ro că şoferul maşinii care a plonjat sâmbătă în Dunăre le-a povestit poliţiştilor că mergea la cumpărături cu familia care a rămas în autoturism.

”Şoferul avea permis de şapte luni, el are 45 de ani. Este din localitatea Berzasca şi el este cel care a reuşit să se salveze. Familia cu care spunea că era în maşina este din localitatea Sicheviţa şi se cunoşteau. Ar fi plecat de la Berzasca, respectiv Sicheviţa, spre Moldova Nouă la cumpărături. În zona în care a avut loc accidentul este o restricţie de viteză şi cu siguranţă că nu a adaptat viteza, a pierdut controlul volanului în curbă”, a declarat Cecilia Dăneţ.

Şoferul, care se află la Spitalul din Moldova Nouă, le-a spus poliţiştilor că în maşină se afla o familie: soţul avea 48 de ani, şoţia avea 40 de ani, fiul cel mare al celor doi ar avea 22 de ani, iar copilul cel mic, trei ani.

Poliţiştii nu au reuşit să îl testeze cu aparatul etilotest pe şofer, acesta aflându-se în hipotermie. Medicii i-au prelevat probe biologice pentru a putea stabili dacă a consumat alcool.

Şapte pompieri militari de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Caraş- Severin, cu două bărci, precum şi două echipaje de scafandri din Mehedinţi şi Arad, precum şi o ambarcaţiune de la Poliţia de Frontieră, echipată cu un sonar, caută familia care nu s-a putut salva, după ce autoturismul în care se afla a plonjat în Dunăre. Căutările sunt dificile pentru că în zonă sunt curenţi puternici, iar apa Dunării este foarte rece.

Cei şase scafandrii care intervin la locul accidentului intră pe rând în apă.

Sâmbătă, imediat după accident, scafandrii au găsit elemente ale maşinii, însă nu au găsit maşina şi nici familia care s-ar fi aflat în autoturism. Pompierii spun că este posibil ca din cauza curenţilor maşina să fi fost mutată din locul în care s-a scufundat. Dunărea măsoară aproximativ nouă metri adâncime în zona în care a căzut autoturismul. 

Accidentul a avut loc în localitatea Coronini, iar ISU Caraş-Severin a fost anunţat despre accident printr-un apel la 112, sâmbătă, în jurul orei 11.45. 

Comentarii

  • Sorin

    08 octombrie 2017 21:50

    Asa se iau permisele in Romania. Sala aranjata, oras la fel, dupa ce si scolile sunt vai de capul lor.

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design