Şofer român, arestat în Spania după ce s-a descoperit că transporta, într-un camion frigorific, mai mulţi imigranţi irakieni

de Iulia Iancu , 11 martie 2017 - stire actualizata la ora 10:57, 12 martie 2017
Şofer român, arestat în Spania după ce s-a descoperit că transporta, într-un camion frigorific, mai mulţi imigranţi irakieni

 Un şofer român a fost arestat în Spania, fiind prins că transporta imigranţi spre Marea Britanie în camionul frigorific pe care îl conducea. În autoutilitară au fost descoperiţi opt irakieni, dintre care patru copii, relatează Europe 1, potrivit Mediafax.

"După ce au primit un apel telefonic anonim ieri (vineri), agenţi ai Gărzii Civile au deschis un camion frigorific (...) şi au găsit în interior opt irakieni, toţi perfect sănătoşi", a transmis pentru AFP Garda Civilă a provinciei Teruel.

În interiorul camionului, agenţii au găsit patru adulţi şi patru copii, de 2,5,8 şi 10 ani. Ei nu aveau niciun document asupra lor, însă în urma anchetei s-a stabilit că toţi sunt de naţionalitate irakiană.

"Şoferul camionului, un cetăţean român de 37 de ani, a fost arestat pentru presupusul delict de trafic de fiinţe umane. Nu ştim deocamdată cum au ajuns familiile irakiene până în Spania ", a anunţat Garda Civilă.

Potrivit presei spaniole, luna trecută, o familie irakiană a fost găsită într-un camion frigorific în aceeaşi provincie şi pe aceeşi şosea, A23. Pe data de 27 august 2015, poliţiştii austrieci au găsit într-un camion frigorific abandonat în apropiere de frontiera cu Ungaria 71 de imigranţi morţi prin asfixiere, mai adaugă sursa citată.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design