Şeful spionilor Armatei i-a păcălit pe parlamentarii care anchetează alegerile prezidenţiale din 2009

de Silviu Sergiu , 03 noiembrie 2017 - stire actualizata la ora 11:27, 04 noiembrie 2017
Şeful spionilor Armatei i-a păcălit pe parlamentarii care anchetează alegerile prezidenţiale din 2009

Jurnalistul Silviu Sergiu, senior editor la "România liberă", susţine, pe pagina sa de Facebook, că generalul Marian Hăpău, actualul şef al Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării (DGIA), nu a spus adevărul atunci când a precizat că instituţia sa nu deţină tehnică de ascultare-interceptare.

"Revin la cazul col. (r) Doru Paraschiv, ofiţer de contra-informaţii militare, audiat ieri de Comisia parlamentară de anchetă a alegerilor prezidenţiale din 2009. Nu de alta, dar poate interesează pe cineva din instituţiile care ar trebui să facă lumină cu adevărat.

Comisia l-a audiat şi pe gen. Marian Hăpău, actualul şef al Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării (DGIA). Vreau să punctez un fals, al doilea, susţinut de gen. Hăpău cu acest prilej. El a susţinut că DGIA nu deţine tehnică de interceptare a comunicaţiilor. Dacă ar fi adevărat, cred că DGIA ar fi singurul serviciu secret din lume care nu ar avea o astfel de tehnică.

Nu este adevărat. DGIA are microbuze Mercedes Vito dotate cu astfel de tehnică extrem de performantă. Tehnica a fost primită cadou de la serviciul secret al Armatei americane, deoarece, de la Watergate încoace, acesta nu mai are dreptul legal să deţină astfel de aparatură pe teritoriul ţării, ci doar în teatrele de operaţii.


Ar putea fi verificate microbuzele Mercedes Vito înmatriculate cu B 54 DMX, B 36 HOX, B 14 CVX, IF 14 BAV, B 30 JUZ, B 20 DFZ. Parlamentarii pot foarte uşor să demonteze falsurile susţinute de gen. Hăpău. Dacă vor cu adevărat. pentru asta este însă nevoie de o anchetă serioasă la DGIA şi de suspendarea gen. Hăpău din funcţia de şef, pentru a nu periclita cercetările. Lucru imposibil în democraţia noastră originală..." a scris jurnalistul

El a adăugat că, potrivit Hotararii CSAT S-153 din 23.06.2004 (secret de serviciu), Direcţia Generală de Informaţii a Apărării este autorizată ca Autoritate Naţională SIGINT în relaţia cu Statul Major Militar Internaţional şi comandamentele strategice NATO. "Adică interceptează cam tot ce înseamnă semnal electronic", a precizat jurnalistul.

Anterior, Silviu Sergiu dezvăluise că nu este adevărată nici informaţia potrivit căreia sistemul criptat de comunicaţii Tetra Dimetra, despre care col. Doru Paraschiv a susţinut că a fost folosit de cei din sufrageria lui Gabriel Oprea in timpul alegerilor prezidenţiale, ar fi fost  implementat de STS si oferit MApN.

"Fals! M-am ocupat de subiect, iar MApN mi-a transmis că sistemul TETRA DIMETRA a fost achizitionat de minister. De altfel acest lucru este menţionat şi în Buletinul de achiziţii nr. 1/ 2008, pe care-l găsiţi pe siteul MApN. Aşadar, MApN a achiziţionat un astfel de sistem de comunicaţii criptate, cu doar un an înainte de alegerile prezidenţiale din 2009. Iar actualul şef al serviciului secret al Armatei spune că STS l-a achiziţionat", a adăugat Silviu Sergiu.

 

Comentarii

 • Horia

  05 noiembrie 2017 8:36

  Curioase unele comentarii chiar si impotriva ziaristului care dezvaluie. Total atipice gandirii daramite uneia democratice. Dusmani ai publicului, populatiei si tarii, prieteni ai securistilor si militarismului. Explicatia consta in trolii de partid si securisti care posteaza, fenomen tot din 2009 debutat.

  raspunde comentariului
  • Armata e cu noi

   05 noiembrie 2017 15:34

   Fabulati daca nu sunteti un trol. E vai de tara in care serviciile de stat se ocupa de palavre, vraji si farmece violet.

   raspunde comentariului
 • Din nou!

  04 noiembrie 2017 20:12

  Din nou jurnalistul Silviu Sergiu face declaratii ciudate, socante! Care arata ca are legaturi ciudate, socante! Stie cam multe din ce s-a discutat la comisia parlamentara pentru alegerile din 2009, adica detalii care nu au rasuflat in presa. Stie cam multe, foarte multe detalii despre dotarile DGIA, poate mai mult decat ar putea sti un jurnalist obisnuit. Si pare extrem de interesat sa isi aduca contributia la investigatia facuta de comisia parlamentara pentru alegerile din 2009. Este clar pentru tot cetateanul cu minte, cu discernamant, ca respectiva comisie nu poate demonstra si concluziona nimic. Este mai mult decat evident pentru o minte normala, ca nu se putea schimba nimic din soarta alegerilor, in acea seara, in sufrageria lui Oprea. Ce vrea sa demonstreze acest jurnalist, cu zelul sau demn de o cauza mai utila Romaniei, societatii? Vrea sa se arate folositor pesedeului, in lpina ascensiune. O simpla intrebare - cum de s-a ratacit dumnealui la RL? In calitate de Cal Troian?

  raspunde comentariului
  • circul parlamentar

   04 noiembrie 2017 23:02

   Si cand te gandesti ce salarii, prime si pensii speciale ridica acesti parlamentari...

   raspunde comentariului
 • Nu mai furati

  04 noiembrie 2017 17:41

  cred ca securitatea microbuzului militar pentru droguri, ambianta trupelor, traficul de arme etc doar armata o ancheteaza prin logistica si tehnica specifica nu parlamentarii, tradatorii sau penalii.

  raspunde comentariului
 • Juje

  04 noiembrie 2017 17:02

  Sa fim seriosi in armata lucra numa ingeri!

  raspunde comentariului
 • Gicu

  04 noiembrie 2017 11:53

  "Cu ce drept armata e obligata sa prezinte penalilor parlamentari detaliile tehnicii militare de razboi! "Simplu. Pentru ca penalii din armata depind de aprobarea fondurilor pentru armata de catre penalii din parlament.

  raspunde comentariului
 • Firul de praf

  04 noiembrie 2017 9:10

  Acum e drept ca se poate sa-si mai bage nasul si prin alte parti. Insa, igienic si sanatos ar fi sa nu sufle o vorba despre chestia asta, altfel se afla si iese un scandal de nu se mai intelege om cu persoana. Iar daca Doamne-fereste au mai fost si straini de sistem bagati in poveste, probabilitatea ca sa se afle la gazeta e si mai mare. Sunt curios ce parere va avea Parchetul Militar despre trebusoara asta.

  raspunde comentariului
 • Firul de praf

  04 noiembrie 2017 9:02

  Aia am vrut sa zic si io la un moment dat, insa ma cenzurara bagabontii de la ziar, saptamana trecuta. Da, stiu ca au astfel de ustensile, care, intre noi fie vorba, nici nu-s niste chestii atat de speciale, incat orice om cu adevarat bogat si le-ar putea permite sa le cumpere, treaba lui de unde. Problema e ca Armata nu are voie sa traga cu urechea decat in chestiile care privesc securitatea meletara` interna si externa a Romaniei. Armata nu prinde hoti, nu monitorizeaza traficanti de droguri, nici nu asculta politicienii la telefon. Adica n-ar trebui sa faca treburi din astea, fiindca n-are voie, altminteri ar iesi din cadrul legal pe baza caruia functioneaza.

  raspunde comentariului
 • Deveselu

  03 noiembrie 2017 18:12

  Cu ce drept armata e obligata sa prezinte penalilor parlamentari detaliile tehnicii militare de razboi!

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design