Şapte cetăţeni străini, arestați preventiv pentru introducerea ilegală a peste 160 de migranţi în România

de Cristian Hagi , 25 august 2017 - stire actualizata la ora 16:01, 25 august 2017
Şapte cetăţeni străini, arestați preventiv pentru introducerea ilegală a peste 160 de migranţi în România

Șapte cetăţeni străini au fost arestați preventiv, pentru 30 de zile, pentru introducerea ilegală a peste 160 de migranţi în România.

Decizia a fost luată de Judecătorulde Drepturi şi Libertăţi din cadrul Tribunalului Constanţa, după ce două ambarcațiuni care transportau ilegal migranți au fost descoperit în apele teritoriale românești ale Mării Negre.

Cel mai recent caz a avut lot pe 21 august. Polițiștii au observat o ambarcațiune, pe care au interceptat-o și escortat-o la sediul Grupului de Nave Mangalia. Aici i-au debarcat pe migranți, i-au triat și evaluat medical, alături de alte instituții. Poliţiştii de frontieră au continuat verificările la sediul Gărzii de Coastă, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.

Astfel, a rezultat că ambarcaţiunea în cauză era condusă de cetăţeanul turc K.M. în vârstă de 40 ani, ajutat de un conaţional, Y.E., în vârstă de 26 de ani. Cei doi au plecat împreună cu grupul de migranţi, format din 68 de cetăţeni din Irak şi Iran, în data de 18.08.2017 dintr-un port situat pe coastele Turciei, cu scopul de a-i aduce ilegal în ţara noastră, pentru ca apoi să-şi continue călătoria spre ţări diferite din Spaţiul Schengen.

Cei doi cetăţeni turci sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de migranţi, trecere frauduloasa a frontierei de stat, conducerea unei nave de către o persoană fără brevet sau fără certificat de capacitate corespunzător și punerea în navigaţie a unei nave fără a avea echipaj minim de siguranţă.

Cercetările s-au derulat sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, iar în data de 25.08.2017 cei doi bărbați au fost prezentaţi Judecătorului de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Tribunalului Constanţa, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a acestora.

Reamintim faptul că în luna august a acestui an, alte cinci călăuze, din Bulgaria și Cipru, au fost implicate în cazuri de migraţie ilegală, la Marea Neagră şi la frontiera terestră.

Toţi cei şapte facilitatori sunt arestaţi preventiv pentru 30 de zile, iar cei 162 de migranţi, 106 adulţi şi 56 de copii, au intrat în custodia Inspectoratului General pentru Imigrări, urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Loading...

Comentarii

  • Dada

    26 august 2017 9:01

    Adica ce masuri se impun?Minciunile care se impun ...poate.Astia peste tot intra la noi in tara si nimanui nu-i pasa.Pai noi nu ajungem nici la degetul mic al tarilor din est ,suntem niste ****** care lingatori de criminali,sictir Iohanis,sictir guvern!

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design