20 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialUE: Toate prevederile Acordului de la Geneva trebuie aplicate

UE: Toate prevederile Acordului de la Geneva trebuie aplicate

Uniunea Europeană a cerut, marţi, aplicarea rapidă a Acordului de la Geneva, pentru detensionarea situaţiei din Ucraina, informează AFP, conform Mediafax.

"Cerem tuturor părţilor să respecte termenii şi condiţiile Acordului de la Geneva. (…) Toate prevederile Acordului trebuie aplicate", a declarat Michael Mann, purtătorul de cuvânt al Serviciului European de Acţiune Externă.

"Aşteptăm să vedem aplicarea Acordului pe teren. Am văzut deja semne că s-ar aplica, ceea ce este bine", a subliniat oficialul UE.

Acordul de la Geneva, semnat între SUA, UE, Rusia şi Ucraina, prevede retragerea insurgenţilor proruşi din instituţiile pe care le ocupă, dezarmarea grupărilor ilegale şi descentralizarea administrativă.

Preşedintele ucrainean, Oleksandr Turcinov, a declarat marţi că acţiunile insurgenţilor proruşi din estul Ucrainei anulează Acordul de la Geneva.

Vicepreşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, a cerut Rusiei să retragă trupele de la frontierele Ucrainei.

Cele mai citite

Restanțe de 700 milioane de lei amenință programul Start-Up Nation 2022, antreprenorii sub presiunea băncilor

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) ar putea înregistra restanțe de plată de până la 700 de milioane de lei până la sfârșitul acestui...

Primarul democrat din New York, Eric Adams, a fost acuzat de corupție

Primarul din New York, Eric Adams, implicat într-o serie de scandaluri, a fost acuzat joi de fraudă electronică, solicitarea de donații ilegale din partea...

A venit vestea! Cât va fi suspendat Drăgușin după roșul încasat cu Qarabag

Fundașul român Radu Drăgușin a fost suspendat pentru o etapă după eliminarea sa din meciul cu Qarabag în Europa League, un verdict mai blând...
Ultima oră
Pe aceeași temă