19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiDolj: Bărbat arestat preventiv, după ce a obligat o tânără de 19...

Dolj: Bărbat arestat preventiv, după ce a obligat o tânără de 19 ani să se prostitueze

DIICOT a transmis marţi, printr-un comunicat de presă, că pe data de 13 septembrie, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui bărbat pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi lovire sau alte violenţe.

Anchetatorii au stabilit că, în luna aprilie a acestui an, bărbatul respectiv, în vârstă de 26 de ani (cunoscut cu antecedente penale în Italia), a recrutat, determinat şi exploatat sexual o femeie, în vârstă de 19 ani, pe raza municipiului Craiova, în vederea obţinerii de foloase materiale.
 
Tânăra a fost transportată şi adăpostită la domiciliul bărbatului respectiv în localitatea Cerăt, judeţul Dolj, bărbatul interzicându-i acesteia să se întoarcă acasă sau să ia legătura cu familia.
 
“După aproximativ o săptămână, bărbatul a transportat-o pe femeie în zona de centură a municipiului Craiova şi a obligat-o, prin ameninţări şi violenţă fizică, să practice prostituţia în folosul său material, până la sfârşitul lunii august 2019. La sfârşitul lunii august 2019, persoana vătămată a reuşit să fugă cu sprijinul unei tinere care practica prostituţia în aceeaşi zonă şi s-a întors la locuinţa părinţilor săi, unde a fost căutată de către inculpat şi ameninţată cu acte de violenţă, în scopul de a o constrânge să se întoarcă la el. Sumele de bani obţinute din activitatea infracţională (între 700-1500 lei zilnic) au fost însuşite în totalitate de către inculpatul P.E”, se arată în comunicatul DIICOT. 
 
În urma cercetărilor efectuate anchetatorii au stabilit că bărbatul intenţiona să o transporte pe tânără în Germania, în vederea exploatării sexuale a acesteia.
 
De asemenea, procurorii au mai stabilit că, pe data de 5 septembrie, bărbatul respectiv a lovit cu un cuţit un alt bărbat, care se afla pe centura de nord a municipiului Craiova, în timp ce acesta discuta cu o tânără ce practica prostituţia în zonă şi care se afla sub controlul său. 
 
Pe data de 13 septembrie, bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

 

Cele mai citite

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...
Ultima oră
Pe aceeași temă