14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiDoi pui de urs care au căzut într-un puţ

Doi pui de urs care au căzut într-un puţ

Potrivit Jandarmeriei Buzău, duminică, paznicul fondului de vânătoare de pe raza localităţii buzoiene Grebănu a auzit sunete de animale care păreau captive şi a alertat autorităţile.

Ajunşi la faţa loculului, jandarmii au descoperit doi pui de urs căzuţi într-un puţ. Ajutaţi de colegi din  Prahova, specializaţi în astfel de intervenţii, de pădurari şi de câţiva poliţişti şi pompieri, jandarmii au început misiunea de salvare.

În timp ce unii membrii ai echipajului se preocupau să găsească soluţii pentru a-i aduce pe cei doi pui la suprafaţă, ceilalţi supravegheau zona şi făceau în permanent zgomot pentru a tine la distanţă ursoaica mamă, aflată la câteva sute de metri distanţă.

Pentru salvarea primului pui, în puţul abandonat a fost introdus un trunchi de copac, pe care animalul sălbatic s-a căţărat şi a reuşit să iasă singur, conform News.ro.

”Intervenţia a comportat riscuri majore, în contextul în care ursoaica este prezentă  în apropiere, fiind foarte agitată”, au transmis jandarmii buzoieni.

Pentru salvarea celui de-al doilea pui s-a apelat la soluţia tranchilizării pentru a fi scos, deoarece  acesta părea rănit şi nu putea ieşi singur.

După ce au fost scoşi din puţul părăsit, urşii au fost lăsţi în libertate.

Cele mai citite

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...
Ultima oră
Pe aceeași temă