14.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăȘtirile zileiDIICOT: Percheziţii la o grupare de proxeneţi din Buzău

DIICOT: Percheziţii la o grupare de proxeneţi din Buzău

DIICOT susţine că gruparea a câştigat aproape un milion de euro, în urma practicării prostituţiei de către mai multe tinere în Spania şi Elveţia.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în perioada 2010 – 2017 s-a constituit şi a funcţionat un grup infracţional organizat de tip interfamilial, format din 6 suspecţi, asociere infracţională specializată în comiterea de infracţiuni de proxenetism şi trafic de persoane prin obţinerea de foloase patrimoniale de pe urma practicării prostituţiei de către mai multe tinere pe teritoriile Regatului Spaniei şi al Confederaţiei Elveţiene, precum şi în comiterea infracţiunii de spălare a banilor astfel obţinuţi, cu prelungirea acestei ultime activităţi infracţionale până la nivelul anului 2019.

Gruparea recruta tinere din Romania, prin metoda “lover boy”, ce consta în manifestarea unor sentimente de afecţiune însoţită de promisiunea întemeierii unei familii, promisiune materializată în unele cazuri prin încheierea formală de căsătorii, deziderat ce era condiţionat de acumularea prealabilă de importante şi aparent facile venituri materiale ce nu pot fi obţinute în alt mod decât practicarea prostituţiei de către tânăra în cauză.

Interesul real al proxenetului era dezvăluit ori devenea evident pe durata desfăşurării activităţii de prostituţie, când tânăra era supusă la presiuni din ce în ce mai mari pentru obţinerea de venituri cât mai consistente, presiuni însoţite în cele mai multe cazuri de corecţii fizice, iar cea mai mare parte a banilor obţinuţi erau direcţionaţi pentru satisfacerea exclusivă a dorinţelor materiale ale proxenetului.

Datorită acestei perioade de început, în care tinerele erau în zona de control şi influenţă a proxenetului, acestea au amânat dezvăluirea activităţii de prostituţie, până în momentul când au realizat ca sunt victimele unei înşelăciuni sentimentale.

Tinerele erau transportate Spania şi Elveţia cu autoturismul ori cu avionul, după care erau cazate în apartamente închiriate de membri grupării, în care locuiau şi aceştia din urmă.

Ulterior, fetele erau plasate diverse cluburi şi localuri, unde se prostituau, iar banii obţinuţi (aproximativ 944.000 de euro) au fost investiţi de către membrii grupului în imobile ori autoturisme de lux, bunuri ce erau achiziţionate pe numele suspecţilor ori pe numele altor persoane şi revândute ulterior, urmărindu-se astfel ascunderea sau disimularea originii ilicite a acestor bunuri.

În cauză urmează a fi instituite măsuri asigurătorii asupra mai multor imobile şi autoturisme până la concurenţa sumei de 944.000 de euro.

La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Buzău vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de 9 persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti şi a jandarmilor din Ploieşti şi Buzău.

Cele mai citite

Un judecător i-a impus restricții de comunicare lui Donald Trump

Judecătorul din procesul penal al lui Donald Trump la New York i-a impus marţi restricţii de comunicare, în special în ceea ce priveşte martorii,...

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale modifică legislația din domeniul asistenței sociale

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale anunță modificarea a șase acte normative din domeniul asistenței sociale. Schimbările au fost aprobate de deputați. Acestea vor aduce...

Silvestru Șoșoacă, dezvăluiri despre legăturile Dianei Șoșoacă cu Rusia lui Vladimir Putin

Într-un interviu acordat Antena 3, Silvestru Șoșoacă, soțul Dianei Șoșoacă, a vorbit despre divorț, dar și despre legăturile acesteia cu Rusia. Bărbatul a dezvăluit...
Ultima oră
Pe aceeași temă