18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiContrabandă în Vrancea! Suma ireală găsită de polițiști

Contrabandă în Vrancea! Suma ireală găsită de polițiști

Mai multe bunuri contrafăcute în valoare de peste 100.000 de lei au fost găsite de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice (SICE) Vrancea, miercuri dimineaţă, în bagajele pasagerilor unui autocar care se întorcea din Turcia şi tranzita judeţul, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea, potrivit Agerpres.

“La data de 23 octombrie, ora 04,30, poliţiştii din cadrul SICE Vrancea au oprit în trafic un autocar ce aparţine unei societăţi care efectuează transport regulat de persoane pe ruta Turcia – România. În urma verificării persoanelor şi bagajelor aflate în mijlocul de transport au fost identificate produse purtând mărci identice sau similare cu mărci protejate de lege, despre care există suspiciunea că urmau să fie oferite spre comercializare pe teritoriul ţării”, a precizat IPJ Vrancea.

Potrivit Poliţiei, acţiunea s-a finalizat cu întocmirea a şapte dosare penale şi tot atâtea sancţiuni contravenţionale în valoare de 13.000 lei şi confiscarea a 351 de produse de îmbrăcăminte, 32 de perechi de încălţăminte şi 10,8 grame de aur, în valoare totală de 20.000 de lei.

De asemenea, au fost indisponibilizate 242 de articole de îmbrăcăminte, 163 de produse cosmetice, 47 de perechi încălţăminte şi 22 de accesorii, produse ce purtau o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, în valoare totală de 90.200 de lei.

Cercetările continuă, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale şi tragerea la răspundere penală a persoanelor în cauză.

Acţiunea de control a poliţiştilor a avut loc în cadrul unui plan de acţiune pe linia prevenirii şi combaterii ilegalităţilor din domeniul comerţului cu produse contrafăcute, desfăşurat pe raza judeţului Vrancea.

Cele mai citite

EXCLUSIV. Decizia lui Nicușor Dan de a elimina linia STB 336, fiasco în trafic. Locuitorii din Militari, rămași fără autobuz care să-i ducă la...

Locuitorii din cartierul bucureștean Militari au rămas fără singurul autobuz care îi transporta până în fața Spitalului Universitar. Decizia lui Nicușor Dan de a...

Enigma doctorului Socrates

Un tânăr înalt, brunet și timid stă deoparte și examinează viața din jurul lui pentru a-i da un sens, așa cum îi îndruma Socrate...

Transformă spațiul din garaj într-un loc accesibil – iată ce ușă de garaj de la Alexiana să alegi

Ușilor de garaj ar trebui să li se acorde mult mai multă atenție. Acestea au capacitatea de a menține un nivel de siguranță înalt...
Ultima oră
Pe aceeași temă