23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiBuzău: Incendiul izbucnit la o societate comercială a fost lichidat

Buzău: Incendiul izbucnit la o societate comercială a fost lichidat

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău, Gabriel Cozma, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că incendiul a fost lichidat după 12 ore, pentru stingerea focului care a cuprins depozitul de materiale reciclabile şi fier vechi fiind angrenaţi aproape 100 de pompieri de la ISU Buzău, Prahova, Ialomiţa, Brăila şi din Bucureşti.

Potrivit acestuia, toţi pompierii de la ISU Buzău au fost chemaţi de acasă, dar incendiul a luat amploare, motiv pentru care prefectul Carmen Ichim, care a ţinut permanent legătura cu secretarul de stat Raed Arafat, a solicitat suplimentarea forţelor pentru că efectivele locale ar fi fost “depăşite de situaţie”.

Purtătorul de cuvânt a mai declarat că, deocamdată, cauza izbucnirii incendiului este necunoscută, Instituţia Prefectului solicitând o anchetă din partea unei echipe formată din reprezentanţii Poliţiei, ISU, ITM şi ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului.

Un incendiu de proporţii a izbucnit, marţi seara, la o societate comercială din municipiul Buzău, pompierii luând decizia, din motive de siguranţă, să evacueze 200 de persoane aflate în proximitatea zonei de manifestare a incendiului.

Totodată, buzoienii au fost informaţi prin sistemul RO-Alert că în zona de nord a oraşului a izbucnit un incendiu la un depozit cu deşeuri materiale combustibile, cu degajări mari de fum.

Cele mai citite

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă